Nőgyógyászati, szülészeti és ultrahang magánrendelő, Debrecen - Aranykéz - Dr. Aranyosi János szülész-nőgyógyász - TELEFON: +36 20 3661 856
 
Aranykéz Logó Dr. Aranyosi János debreceni szülész-nőgyógyász és Dr. Keszthelyi Réka debreceni allergológus

Ha valaki aranykezű és aranyszívű orvost keres, jó helyen jár!

Varga Kata, Debrecen


Hírek, újdonságok

NST - magzati szívhang ellenőrzés otthon

Otthonában, kényelmesen, az Ön számára megfelelő időpontban végezheti az NST vizsgálatot új távdiagnosztikai készülékünkkel! NST otthon 

További Hírek

Még több nőgyógyászati hírek >Kapcsolat
Aranykéz rendelő

Elérhetőségeink

Rendelési idő, cím, telefonszám, e-mail cím részletesen. Elérhetőségeink 

Aranykéz > Nőgyógyászat > Hírek, újdonságok


Biztonságos méhnyakrákszűrés!

A méhnyakrák elméletileg 100%-ban megelőzhető, mégis a Magyarországon méhnyak rosszindulatú daganata miatt megbetegedett nők negyede életét veszíti. Az egyre fejlődő vizsgálatok segítenek abban, hogy minél hamarabb és biztosabban felismerjük a veszélyeztető állapotokat. Néhány hete immár Debrecenben is elérhető az a kombinált vizsgálat, amely a legnagyobb biztonságot adja.

A maximális biztonságot adó méhnyakrákszűrés négy pilléren nyugszik:

 1. A méhnyak nagyítóval történő megtekintése, a kolposzkópia, video-kolposzkópia.
 2. A méhnyakról gyűjtött sejtek mikroszkópos vizsgálata, a citológia, melynek eredményét a Papanicolau (PAP) vagy a Bethesda iskola szempontjai szerint osztályozhatjuk.
 3. A méhnyak sejtekben a Human Papilloma Vírus (HPV) azonosítás, amely a betegség elsődleges kockázati tényezője (rizikófaktor). A HPV jelenléte és típusának ismerete alapján a rákszűrő vizsgálatok évenkénti, vagy gyakoribb ütemezése illetve szövettani mintavétel javallatának felállítása lehetséges.
 4. Amennyiben teljesebb biztonságra törekszünk, a biomarker vizsgálat (CINtec® PLUS teszt) szintén igénybe vehető. Ez a teszt képes megkülönböztetni a HPV okozta veszélyes elváltozásokat az olyan folyamatoktól, amelyek ártalmatlanak. Megmutatja, hogy a méhnyakrák kialakulásának folyamata melyik stádiumnál tart és így egyértelműen jelzi, hogy szükség van-e sebészeti beavatkozásra (szövettani mintavétel) vagy sem.  Ez különösen a gyermeket tervező nők esetében fontos kérdés! 

Az új CINtec® PLUS teszt a modern molekuláris módszerek közé tartozik, amelyek nagyobb érzékenységgel és a sejtvizsgálathoz hasonló fajlagossággal jelzik a méhnyakhám daganatos átalakulását annak korai, rákelőző szakaszában is.

A CINtec PLUS immunhisztokémiai módszeren alapuló vizsgálat révén azonosíthatóak azok a nők, akiknél a vírus DNS már beépült a genomba, tehát elindult az átalakulás (diszplázia) folyamata. A vírus DNS beépülését követően a p16 sejtciklus szabályozó fehérje szintje megemelkedik a hámsejtekben. Ezzel párhuzamosan a sejtproliferáció is felgyorsul, melyet a Ki67 fehérje túltermelődése jelez a hámsejtekben.

A CINtec PLUS vizsgálat során a p16 és a Ki67 fehérje adott sejtben történő egyidejű megjelenése jelzi a diszplázia folyamatát, a vírus DNS integrációját a genomi DNS-be. A vizsgálat elvégzése csökkentheti a”szürke zónát”, biztonságosabbá teheti a betegellátást.

p16 fehérje

21 év után először!

Első találkozás 21 év után Figuláné Hinger Dórával! :)
Első találkozás 21 év után Figuláné Hinger Dórával!
 

Visszatérő páciens

Kedves visszatérő páciensem 27 év után.
Kedves visszatérő páciensem 27 év után!
 

 Felfrissülési lehetőség

A pihenésre, lazulásra, gyógyulásra, lelki békére vágyó kismamáink, nagymamáink, családtagjaik számára szeretnénk elérhetővé tenni az alábbi lehetőséget:

Felfrissülést ígérő masszázsok!

 

Kismama Kaland - 2015.10.29

Egyetlen teszt és két kicsi csík megváltoztat mindent! Elindul egy „utazás”, és amíg pociból pocak lesz, kiderül, hogy eddig maximum nyolcszög volt az a bizonyos kereknek hitt Élet, mert teljes egésszé csak most, a Pocaklakóval válhat, aki ugyan még úton, de máris nagyon jelen van. Egy csoda készülődik ott bent. Egy kis lélek szülőket választott magának, és 9 hónapot ad a felkészülésre. 280 nap… Egyszerre tűnik kivárhatatlanul soknak és ijesztően kevésnek. 280 nap, amibe belesűrűsödik egy féléletnyi hányinger és uborka-fagyi-kombó, tengernyi boldogság és egy sivatagnyi kétség, nevetés, sírás, sírvanevetés – egy új élet alakul, és nem csak a pocakban…habár minden akörül forog.

A várandós anya művésznőként is elmondja az örömeit színházi előadás formájában! Krajcsi Nikolett megélt és összegyűjtött kismamaélményeit nagy szeretettel ajánljuk megtekintésre:

http://csokonaiszinhaz.hu/muvek/kismama-kaland/

Krajcsi Nikolett

 

Riport Dr. Aranyosi Jánossal - 2015.04.07

A magzati rendellenesség időbeni felismerésté szolgáló Fetaphont mutatták be a Kenézy Kórházban. Riport Dr. Aranyosi Jánossal az otthoni CTG előnyeiről: FM90

Fetaphon - Dr. Aranyosi János interjúja az FM 90-en

 

Magzati keringés ultrahang vizsgálata - 2015.01.15

A lenti angol nyelvű dolgozat a magzati keringéssel való munka során sok felismert apró, de fontos jelről szól és bár régebben született, mindenképpen szerettük volna közkinccsé tenni.

Az egészséges magzatok artériás keringésének egységét az aortában és az artéria cerebri mediában mért rezisztencia index (RI) állandó értéke jelzi. Oxygén hiány esetén az agyi kollaterálisok kinyílnak és csökken az áramlási impedancia, az arány emelkedik. A Magzat mondja meg, mennyire oxygénhiányos. Ezt azóta is ACRI - nak nevezik, és naponta alkalmazzák  Magyarországon a veszélyeztetett kismamák gondozása során.

Fetal Aortic-cerebral Doppler Resistance Index Ratio

 

 

Email cím változás!!

Email feltörés

Sajnálattal tudatom, hogy ismeretlen módon feltörték az aranykezrendelo@yahoo.com című postafiókomat. Számos valótlan tartalmú levet küldtek a nevemben, pontatlan adatokkal. Minden érintettől elnézést kérek. A továbbiakban kérem keressenek az eredeti telefonomon: 20-366-1856, vagy az új postafiókon várom leveleiket:

aranykezrendelo KUKAC gmail.com

Megértésüket köszönöm! Várom pácienseimet tisztelettel az AranyKéz Magánrendelőben. Tisztelettel: Aranyosi János

 

Vezeték nélküli magzati szívhang ellenőrzés

Heteken belül megérkezik az AranyKéz Magánrendelőbe egy vadonatúj rendelői magzati szívhang ellenőrző készülék, amely vezeték nélküli, ezáltal kényelmes anyai testtartást tesz lehetővé. A készülék ikermagzatok egyidejű monitorozására is alkalmas.

Az új terhesgondozási törvény a magzati szívhang ellenőrzést a 36. helyett a 38. hétre helyezte át, amit szakmailag nem tartok biztonságosnak. A kis/nagy súlyú magzat, a csökkent magzatmozgás, anyai magas vérnyomás, koraszülés miatt aggódó és a várótermek zsúfoltságát kerülni kívánó kismamák számára az AranyKéz Magánrendelőben előjegyzés szerint biztosítjuk a magzati szívhang ellenőrzés lehetőségét (CTG, NST).

A készülék digitális, tehát a lelet archiválás is korszerű, az értékelést Dr. Aranyosi jános szülész-nőgyógyász végzi ultrahang és magzati Doppler háttérrel, hogy eltérés esetén rögtön pontos diagnózishoz jussunk.

 

AranyKéz Magánrendelő Védjegy

2014-ben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védjegyként lajstromába vette debreceni magánrendelőnk nevét, így az AranyKéz Magánrendelő kifejezés és logó védett szellemi tulajdonná vált. 

Családi vállalkozásunk, csapatmunkánk, minőségi ellátást szolgáló küldetésünk jelképe ezzel tovább erősödött. Az AranyKéz debreceni magánrendelő által képviselt orvoslás a tudomány, a művészet és az emberi hang különleges elegye, amely így még tisztábban okozhat örömet betegeink és a mi számunkra is nap-mint-nap.

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - Az AranyKéz Magánrendelő védjegye 

Down-kór szűrése

A 2014 július elsejétől megújuló magyar terhesgondozási rendszerben térítésessé válik a szakmai irányelvek szerint ajánlott biokémiai vizsgálat, amely a központi idegrendszer és főleg a kromoszóma rendellenességek (pl Down-kór) kiszűrését pontosítja. 

Új oldalunkon összefoglaltuk a Down-szindróma, a Down-kór legfontosabb ismérveit, a szűrési lehetőségeket, azok előnyeit és hátrányait. Tájékozódjon a legújabb biztonságos technológiákról, amelyek segítenek a szíve alatt életet hordozó nő és az édesanyja hasában lévő gyermek egészségének monitorozásában: Down-kór szűrése.

 

Megújul a terhesgondozási rendszer!

2014 július elsejétől megújul a magyar terhesgondozási rendszer! A változásokról szóló alaposabb összefoglalónkat a néhány sorral lejjebbi linken olvashatják.

A változások lényege, hogy a várandós nő egészségének megőrzése, a  magzat egészséges fejlődésének és egészségesen történő megszületésének elősegítése érdekében innentől alacsony és magas kockázati osztályba sorolhatóak a várandós nők. Térítéses lesz a szakmai irányelvek szerint ajánlott biokémiai vizsgálat, amely a központi idegrendszer és főleg a kromoszóma rendellenességek (pl Down-szindróma) kiszűrését pontosítja. 

Mivel a kardiotokográf (CTG) vizsgálat a 36,37 héten hiányzik, ezért a perinatális biztonság növelése érdekében ajánljuk a Fetaphon használatát a magzati szívhang ellenőrzésére.

A változásokról bővebben itt olvashat: új terhesgondozási rendszer.

 

Köszöntő

Balajti Zétény két éves! Szívből gratulálunk Zéténynek második születésnapján! Jó egészséget, sok örömet kívánunk Neki és Szüleinek, remélve, hogy mielőbb nem csak az életévek, hanem a gyermekeik száma is páros lesz!

Olvasóink a Zétényről szóló legelső kedves képes kötetet örömmel lapozgathatják és nézegethetik.

Boldog születésnapot Zéti!!

 

 

A video-kolposzkópia és a méhszáj vizsgálata - 2013.06.11

 kolposzkópot használnak a megvilágított és felnagyított méhnyak, hüvely és vulva vizsgálatára. A kolposzkópia lehetővé teszi a vizsgáló orvosnak, hogy a felnagyított kép alapján megkülönböztesse a normálisnak látszó szöveteket az abnormálisoktól és ez alapján az orvos biopsziát vehet a gyanúsnak látszó szövetből. A kolposzkópia célja a még nem rákos elváltozások észlelése és kezelése. Feltáró lapoccal eltartják a hüvelyfalakat, hogy látható legyen a méhnyak. A kolposzkópia fájdalmatlan, és nem szükséges hozzá fájdalomcsillapítás. Elvégzése 15-30 percig tart. A kolposzkópos vizsgálat néhány percet vesz igénybe a hüvely feltárása után. A méhnyak felszínét 3 százalékos ecetsavval érintik, amelyet követően a hámeltérések kontrasztosabbá válnak. 

 • A méhnyak nyálkahártya fényképes vizsgálata
 • Szabályos hám
 • Gyulladás
 • HPV vírus okozta elváltozások
 • Rákmegelőző állapotok
 • Műtét előtti és utáni állapot követése és dokumentálása
 • Méhen belüli eszköz, spirál, IUD,  Mirena jelzőszál ellenőrzése
 • Méhszájseb objektív vizsgálata
 • Hüvelyi folyás képi ellenőrzése
 • Idegentestek keresése, dokumentálása
 • Endometriózis (hüvelyboltozat, méhszáj) vizsgálata
 • Konzultáció – második orvosi vélemény 
 • Szeméremtesti gyulladás, fekély foto
 • Szeméremtesti szemölcs, Condyloma dokumnetálása
 • Hüvelyi gyulladás, vérzés vizsgálata
 • Hüvelyi fájdalom kivizsgálása
További részletek a videokolposzkópiáról és debreceni méhszáj vizsgálatról: méhszájseb

A zene a magzatoké is! - 2013.03.11

Kodály  Zoltán szavaival élve: „ A zene mindenkié!”.  - Ma már tudjuk, hogy a magzatoké is.

A szokásos, születés előtti stimulációs megoldások között van a zenehallgattatás, az érintés és a babához való beszéd. Tanulmányok sokasága erősíti meg azt az állítást, miszerint a születés előtti stimulációval érintett gyermekek előrehaladottabb készségekkel és képességekkel bírnak: hosszabb ideig képesek figyelni és koncentrálni, magasabb az IQ-juk és jellemző rájuk, hogy zenei képességeik kiemelkedőek. Pocaklakó

Az anya terhesség alatti viselkedése és életmódja a kulcsa a gyermek fejlődésének. A hangalapú ingerlés további előnyei a következők: a gyermek koncentrálóképessége fejlettebb, a gyermek felismeri a szülő hangját a születéskor, koordinációs képessége fejlettebb, és hamarabb kezd el járni, hamarabb kezd el beszélni.

Clemens kezdte szisztematikusan vizsgálni a zene magzatokra gyakorolt hatását. Kiderült, hogy a babákra Vivaldi és Mozart zenéje hat a legmegnyugtatóbban. A ritmusanalízis aztán kimutatta, hogy a két zeneszerző kompozícióinak ritmusképlete áll a legközelebb az anyai szívdobogáshoz, a légzési ritmushoz. A kísérleti csoportban a két zeneszerző műveire minden magzat megnyugodott, szívverésük egyenletessé vált, mozgásuk kisimultabb lett. Ezzel szemben Beethovenre, Brahmsra és a rockzenére heves rugdalózásba kezdtek, zaklatottak lettek tőlük.
Egy Pediatrics-ban is közzétett study-ban azt találták, hogy Mozart zenéje a nyugalmi energiafelhasználás csökkentése által növelte mind az időre, mind a koraszülött újszülöttek súlygyarapodását.

Végül néhány szó a képen látható „pocakhangszóró”-ról: Ez a 4 hangszórót magába foglaló, extenziós öv-rendszer könnyedén és biztonságosan pozícionálható, valamint biztosítja, hogy a gyermek jó minőségű 360 fokos hangélményt kapjon. A Safe and Sound vezérlő garantálja, hogy a baba az anyaméhben folyamatosan biztonságos és stabil decibel szinten hallhassa a zenét, mely kapcsolatot teremt anya és gyermeke között.

Valójában mi sem a tudományosan csak részben igazolt fejlesztési hatások miatt választottuk ezt az eszközt (ezúton is köszönet érte legjobb barátnőmnek, aki meglepett minket vele), hanem hogy megosszuk Pocaklakónkkal a zene szeretetét, érezze nyugtató jellegét. Ez az öv pedig lehetővé tette, hogy ne kelljen a fejhallgatót szétfeszítve nyomni a pocakot, így a babának van helye kifejezni a zene élvezetét.

Saját tapasztalatunk szerint Bébibogyó Mozart mellett a Bizek Emi által komponált műveket részesítette előnyben.

/Ritmo – Pregnancy Audio Belt, mely sajnálatos módon csak külföldről szerezhető be/

Dr. Rózsa Tímea – Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelölt
.

Vércsoport meghatározás - 2012. nov. 9.

A vércsoport vizsgálat számos esetben hasznos vagy épp elengedhetetlen (pl: műtét, baleset, diéta, apaság, vérátömlesztés, szervátültetés). Ami miatt a nőgyógyászatban és a szülészetben is nagyon lényeges lehet, az az, hogy a mama és a bébijének vértípusa alapvetően befolyásolja a magzat vagy újszülött egészségét. Abban az esetben szoktunk alaposabb figyelmet szentelni ennek a kérdésnek, amikor az anya RH- vércsoportú.

Olyan Rh− nőnek, aki még teherbe eshet, nem szabad Rh+ vért adni, mert ez egy Rh+ magzat esetében problémát okozhat, ugyanis az antitestek a méhlepényen keresztül a magzat vérébe jutnak, és megtámadják a magzat vörösvértestjeit. Ugyanez az állapot előfordulhat akkor is, ha az Rh− vércsoportú anya és az Rh+ magzat vére keveredik.

Olvasson többet a vércsoport diagnosztikáról és annak fontosságáról: Vércsoport meghatározás

 

Myoma kezelés műtét nélkül - 2012. szept. 24.

A mióma kezelés műtét nélkül is lehetséges! Már kapható a patikákban az az innovatív, szájon át adható gyógyszerkészítmény, amely a miómák enyhébb és súlyosabb tüneteinek kezelésére szolgál. A világviszonylatban is újdonságnak számító gyógyszer jól tolerálható, kevés mellékhatással biztosít hatékony kezelési módot a miómás betegségben szenvedők számára.

Az egyik leggyakoribb női betegség a mióma, amely sok esetben rendszertelen, erős, elhúzódó havi vérzést, fájdalmat, kismedencei kellemetlenséget, vérszegénységet vagy súlyosabb esetben meddőséget, terhességi szövődményeket okozhat. Amennyiben a mióma tünetmentes, elégséges a rendszeres nőgyógyászati és ultrahang ellenőrzése, méretrögzítése. A panaszokat okozó esetek megoldására a sebészi megoldások terjedtek el az eddigiekben. Az eltávolítás egyik módja a laparoscopos kiágyazás, de a méh eltávolítása, hasi vagy hüvelyi műtét során a leggyakoribb operatív kezelés. A méh eltávolítása után nem kell a göbök kiújulásától tartani. Ha a fogamzó képesség megtartása az elsődleges cél, a miómás göb vagy göbök kiágyazása a cél, ezt mióma enukleációnak nevezzük. Megfelelő hormonális előkezelést követően a műtét technikailag megkönnyíthető és biztonságosabbá tehető, így a méh megmarad és a termékenység is jó esélyű lesz. A miómák sebészi eltávolítását korábban olyan injekciós készítményekkel lehetett elősegíteni, amelyek kellemetlen és hónapokig, fél évig tartó mellékhatásokkal jártak, mint például a mesterséges klimaktérium tünetegyüttes.

2012-ben került forgalomba az a tablettaként alkalmazható készítmény, amely a mióma izomsejteken a progeszteron receptorokon fejt ki növekedést szabályozó hatást. A progeszteron hatás gátlása miatt a mióma sejtjei nem osztódnak, nem növekednek, hanem fokozatosan elsorvadnak, így csökken a daganat mérete, három hónap alatt akár a méretük megfeleződhet. További előnye, hogy a bő vérzést is képes 10 nap alatt teljesen megállítani. Folyamatos alkalmazás mellett mérsékeli a vérszegénységet is. A gyógyszert három hónapig, folyamatosan kell szedni, naponta egyetlen tabletta formájában. Hat-kilenc hónap után az esetleg szükséges műtét számára is kedvezőbb feltételeket hoz létre.

A készítmény alkalmazása nagymértékben hozzájárul a miómás betegségben szenvedők életminőségének javításához. Az innovatív gyógyszer alkalmazásával lehetőség nyílik a mióma műtét nélküli kezelésére és a kezelési idő lerövidítésére. További információ: Mióma

 

Aranytartalmú fogamzásgátó eszköz - 2012. szept. 21.

Egy aranytartalmú méhen belüli fogamzásgátló eszköz (spirál) a világon egyedülálló módon a szokásos hatásokon kívül elektrokémiai védelmet is nyújt a nem kívánt terhességgel szemben (kettős védelem). A biztonságukra jellemző teherbeesési arány gyakorlatilag azonos a hormonális fogamzásgátlókéval, de ezen túlmenően a kilökődések gyakorisága is kiemelkedően alacsony. Ezeket a fogamzásgátló eszközöket a legmegbízhatóbbak közé sorolják, ugyanakkor élettartamuk igen hosszú (hét év), a Double spirálok esetében pedig tíz év. A szabadalmakkal védett eszközök hatóanyaga arany-réz, illetve ezüst-réz ötvözetből készült huzal, amely műanyag hordozótestre van spirál alakban felcsévélve. A nemesfém-ötvözetből készült spirálok - ellentétben a rézhuzalból készült hagyományos spirálokkal - nem szilánkosodnak, és egyenletesen fejtik ki hatásukat. A műanyagtest különleges kialakítása folytán az eszköz felhelyezése és levétele fájdalommentes. Amennyiben az eszköz használója - korábbi döntését megváltoztatva - mégis gyermekáldásra vágyik, akkor - az eszköz eltávolítása után - erre azonnal megnyílik a lehetőség. Több infó: fogamzásgátlás Debrecen

 

Új ultrahang készülék Debrecenben - 2012. aug. 21.

Új, korszerű ultrahang készülék érkezett debreceni nőgyógyászati rendelőnkbe!

Nőgyógyászati és szülészeti magánrendelőnk eddig is nagy gondot fordított  a legkorszerűbb műszerezettségre.  A gondos mérlegelést követően újonnan beszerzett Samsung gyártmányú SonoAce R7 jobb képminősége a még gyorsabb és biztosabb diagnózist segíti elő pácienseink érdekében. A debreceni ultrahang paletta színfoltja természetesen alkalmas az első ultrahang szűrés, 12. heti ultrahang elkészítésére, tarkóredő mérésre,  Down szűrésre az FMF (Fetal Medicine Foundation, London, UK) kritériumai szerint.

Az AranyKéz rendelő új ultrahang készülékéről megtekinthető egy videó itt:


Emellett a debreceni SonoAce R7 ultrahang nagy érzékenységű pulzus- (PW), folyamatos hullámú (CW) és color  (színes) Doppler, valamint a legkorszerűbb 3D/4D alkalmazásokat biztosít.

Új ultrahang készülék debreceni rendelőnkben a pontosabb diagnózisért

További részletek: http://www.sonarmed.hu/video/show/R7KEPEK2_LIVE

Debreceni ultrahang vizsgálatainkról, a technológiáról, a terhességi ultrahang menetéről itt olvashat bővebben: Debrecen ultrahang

 

A HPV védőoltás hatékonysága - 2012. júl. 09.

Dr. Mészáros Gyula SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Érdekes cikket szeretnénk megosztani olvasóinkkal a HPV védőoltásról, annak fajtáiról és ezek hatékonyságáról.

A humán papillómavírus (HPV) nagy rizikójú (high risk) oncogen típusai a méhnyak és a hüvelyfali rosszindulatú daganatok kialakulásáért szinte 100%-ban felelősek, de a vulvacarcinoma fiatalabb korban fellépő formája, a végbél- és penisrák, illetve a fej-nyaki daganatok kialakulása is eltérő arányban ezen kórokozók terhére írhatók.

Magyarországon a Nemzeti Rákregiszter adatai alapján az elmúlt tíz évben a méhnyakrák-incidencia és -halálozás tendenciózusan, kb. 30%-kal csökkent. A hüvelyfali malignomák száma változatlan maradt. A szeméremtesti, HPV okozta rákok száma azonban az utóbbi években emelkedést mutat.

A nemi szervi szemölcs (condyloma acuminatum), valamint a gyermek- és fiatal felnőttkorban jelentkező recidiváló respiratoricus papillomatosis (RRP) kialakulásáért egyértelműen a HPV alacsony rizikójú (low risk) 6, 11-es típusa a felelős. Utóbbi pervalenciája 4-6/100.000, azonban az elmúlt években a szülőkorú korosztályban emelkedő incidencia a megfelelő prevenció hiányában a szülés közbeni verticalis fertőzés következtében megbetegedő gyermekek számának emelkedéséhez vezet.

A nemi szervi szemölcsben szenvedők száma Magyarországon 40-50 ezerre tehető. Mindezek gyakorlati jelentőségét támasztja alá, hogy az Angliában 2008 óta alkalmazott bivalnes vakcina helyett 2012-től a HPV 6-11-es típusai ellen is védelmet biztosító quadrivalens (HPV4) készítményt alkalmazzák a nemzeti oltási programban.

A HPV okozta rossz- és jóindulatú elváltozások epidemiológiai jelentőségét mutatja, hogy amíg az EU-ban 2008-ban csak tizenkettő, 2010-ben már 21 országban volt valamilyen formában szervezett, ill. részben, vagy egészben támogatott HPV elleni védőoltás. Románia és Litvánia kivételével, ahol a legmagasabb a méhnyakrák okozta halálozás a kontinensen, az ún. keleti tömb országaiban, így hazánkban sincs támogatott HPV elleni védőoltás. Magyarországon így a fiatalok egészségéért felelős házi- és gyermekorvosok, valamint nőgyógyászok felelőssége kettős. A védőoltás propagálásán vagy éppen ellenzésén túl döntésük hosszú távú következményei a választandó készítménytől is függenek.

A cikk folytatásáért kattintson: HPV cikk (168 kB, pdf), vagy olvasson többet a HPV védőoltás debreceni alkalmazásáról.

 

Kedves Doktor Úr! - 2012. február 25.

Zsoltika ma 10 hetes. Minden nap hálás vagyok, hogy használhattam a Fetaphont. Úgy gondolom, ennek köszönhetem, hogy édesanya lettem. Kérem segítsen, hogy a levelem eljuthasson azokhoz, akik hasonló cipőben járnak, mint én. Hálás köszönettel: László Judit

Első terhességem tragikus véget ért. 35 hetesen vesztettük el kisbabánkat köldökzsinór csavarodás miatt. Ezek után második terhességem alatt rengeteget idegeskedtem, hétről-hétre vizsgálatokra jártam, hogy biztos legyek benne, kisbabánk jól van. Aranyosi doktor Úrtól hallottam először a Fetaphonról és boldogan kezdtem használni a készüléket. Kimondhatatlan nyugalommal töltött el, hogy bármikor meghallgathatjuk babánk szívhangját. Bár a terhesség ezen szakaszában (második trimeszter vége) a terhesgondozási tervben még nincs benne az NST, mi mégis naponta többször, otthonunk nyugalmában, sokszor családtagjainkkal végeztünk méréseket és a kiértékeléseket is mindig hamar megkaptuk. 

Egy idő után kis szívritmus csökkenéseket vettünk észre, amit Doktor Úr is figyelemmel kísért és átirányított minket a szülészeti klinikára további vizsgálatok céljából. 

Az eredmény: egy napos szoros megfigyelés után a terhességem 32. hetében császármetszéssel jött világra gyönyörű és egészséges kisfiunk. Születése során derült fény a szívritmus csökkenések okára: az egész köldökzsinórt a lábai közé gyűrte és mozgás közben megszorította. Ha nem használtuk volna a Fetaphont, lehet ismét rossz véget ért volna egy történet.  (L. Judit)

Zsoltika

 

Magzati rendellenességek korai felfedezése - 2011. dec. 2.

Dr. Aranyosi János debreceni nőgyógyászMagyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XI. Kongresszusán tartott előadást idén októberben. A Pécsett megrendezett kongresszusra készített anyagának mondanivalója egyrészt, hogy

 • a 12. hét előtt is láthatók gyanújelek, amelyek magzati fejlődési zavarra utalhatnak, másrészt, hogy
 • nincs "nulladik" és nincs "egy perces" ultrahang vizsgálat a terhesség során, még az első három hónapban sem.

Érdemes lehet többet megtudnia a terhességi ultrahang kérdéseiről, a pocaklakó védelméről és a lehetséges kockázatok csökkentéséről, hiszen a szíve alatt egy életet hordozó nő és az édesanyja hasában lévő gyermek egészségénél nem sok fontosabb dolog van az áldott állapot hónapjai alatt: Terhesgondozás, Debrecen

SonoAce R7 színes doppleres 3D/4D ultrahang készülék.Az AranyKéz Nőgyógyászati Rendelő legújabb ultrahang készüléke, a SonoAce a speciális terhességi, különösen a kora terhességi vizsgálatok végzésében kiemelkedő teljesítményű. A SonoAce R7 innovatív, ergonomikus és ultra kompakt kivitelének köszönhetően megnő a páciens áteresztő képesség, az egyszerű kezelőfelület és a Medison kiváló 2D képminősége együttesen járul hozzá a gyors és biztos diagnózis eléréséhez. Emellett a SonoAce R7 nagy érzékenységű pulzus- (PW), folyamatos hullámú (CW) és color  (színes) Doppler, valamint a legkorszerűbb 3D/4D alkalmazásokat biztosítja az Ön számára. A készülék számos ergonómiai jellemzővel rendelkezik: a kezelőpult magassága változtatható a felhasználó kívánsága szerint, egyszerű kezelőgomb elrendezés, testre szabható menük. A készülék könnyed, amely lehetővé teszi gyors mozgatását. Több infó: Ultrahang Debrecen
 

 

Magyar „találmány” az Év Terméke - 2011. nov 18.

 2011-ben az „Év Terméke” díjat kapta kategóriájában egy probiotikus tampon a Német Gyógyszerészek Szövetségétől. A termék a magyar Kvanta Enrdre Svédországban végzett kutatómunkájának eredménye. Az évente egyszer elvégzett, országos, reprezentatív felmérésben azt vizsgálják, hogy mely termékeket ajánlják leginkább a német gyógyszerészek a betegeknek.

Az probiotikus tampon olyan Lacto Naturel probiotikumokat tartalmaz, amelyek együttesen elősegítik az egészséges hüvelyflóra visszaállítását és fenntartását. A probiotikumok (élő jótékony baktériumok) a tampon belsejében találhatók. 

A  tamponban lévő probiotikumok, klinikailag igazoltan csökkentik a kellemetlen hüvelyi panaszokat (mint pl. az irritáció, viszketés, hüvelyfolyás), illetve segítenek helyreállítani a szervezet különböző hüvelyi fertőzésekkel szembeni „elsődleges védelmi vonalát” (a hüvelyi mikroflórát). Hatását egyedülálló módon a MENSTRUÁCIÓ alatt fejti ki (amikor egyéb készítmények nem alkalmazhatóak hatékonyan és amikor a hüvelyi pH-érték a lúgos irányba mozdul el). Segít megelőzni a hüvelyi panaszok kialakulását és visszatérését, de gyógyhatása mellett maradéktalanul ellátja a „klasszikus” tamponok funckióit is.

További információk: hüvelyfolyás és hüvelygyulladáswww.ellentampon.hu

 

Fogamzásgátlás Debrecenben, egyénre szabva - 2011. nov. 15.

Szerencsére elmúlt a bizonyítékok nélküli, ún. találomra, vagy személyes szimpátián alapuló fogamzásgátló választás. Evidenciák alapján lehet definiálni az abszolút/relatív ellenjavallatokat, és a teljes biztonsággal szedő nők csoportját is. A korszerű, biztonságos és egyéni kockázatot mérlegelő fogamzásgátlás iránt érdeklődők komoly belgyógyászati, teljeskörű nőgyógyászati vizsgálat, családi előzmények feltérképezése, komplett laborvizsgálatot követően kaphatnakszemélyre szabott fogamzásgátlási javaslatot. Fogamzásgátlás

Egy múlt heti sajtóközlemény újabb bizonyítékokkal járul hozzá azokhoz az eredményekhez, melyek szerint néhány újabb fogamzásgátló vérrögképző rizikófaktora magasabb, és nem biztos, hogy minden nőnek megfelelő. A 330.000 nőt vizsgáló kutatásban azok a hölgyek, akik drospirenon tartalmú tablettával védekeztek, hajlamosabbak voltak vérrögképződésre. Jóllehet a számok igen kicsik, 10.000 használóból mindössze 6, a rizikófaktor 43%-kal volt magasabb, mint más fogamzásgátlók esetében. Véleményünk az, hogy minden fogamzásgátló használata jár valamifajta vérrögképződési veszéllyel, és hogy ez nem kell, hogy pánikot okozzon, hiszen a számok kicsik. Egyszerűen azt gondoljuk, a fogamzásgátló használata előtt érdemes konzultálni nőgyógyásszal, megbeszélni családi és orvosi előzményeiket.

Forrás: http://www.medicalnewstoday.com/articles/237322.php
Általános információk a fogamzásgátlásról: Fogamzásgátlás
 

HPV elleni védőoltás - 2011. okt. 10.

A legújabb kitatások szerint a gége-, garat- és szájüregi rákok mintegy 50%-ának háttérében is a HPV, azaz a humán papillomavírus áll. A HPV-fertőzést korábban csak a méhnyakrákkal hozták összefüggésbe, a Johns Hopkins Egyetem kutatóinak vizsgálata viszont megerősítette, hogy a HPV egyes törzsei férfiaknál és nőknél is jelentősen megnövelik a szájüregi laphámrákok előfordulásának kockázatát. A szájüregi laphámrákok legerősebb rizikófaktora eszerint nem csupán a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás (a kettő együttesen a legnagyobb rizikófaktornak számít), hanem a HPV-fertőzés, különösen, ha életünk során több partnerrel is orális aktusban veszünk részt.

A debreceni AranyKéz rendelőben is elérhető Silgard nevű HPV elleni védőoltás négy vírus ellen ad védelmet, a szemölcsöket is megelőzi, méhnyakrák ellen védettséget ad, primer és szekunder prevencióként is hatékony. A több vírus elleni védelem erősíti a keresztvédelem biológiai jelenségét, tehát a négyértékű oltás számos más alacsony és magas kockázatot jelentő HPV ellen is védelmet nyújthat.

Rákszűrés 3 napon belül szolgáltatásunk reméljük megnyugtató eredményekkel tud szolgálni azoknak, akiknek nincs idejük ennél több napot várni.
 

Ingyenes gyermekfotózás 2011. aug. 24-25

Szeretettel meghívjuk Önt és családját a 2011. augusztus 24-25-én 09:00-17:00 óráig tartandó ingyenes gyermekfotózásunkra! Ajándékba 3 fényképet adunk, amelyhez többféle kedves keret is lehet választani. A fotózás helyszíne: FOTO-M, Debrecen, Batthyány utca 8. (Teaház udvara).

Aki az idézetett megtanulja, külön ajándék lesz a jutalma: "Minden mosoly fényképet ér, a fénykép pedig ajándék" .- Dr. Aranyosi János. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

Beszélő magzat - az első szavak (2011.03.10)

Egy rendkívül érdekes kisfilmet szeretnénk ajánlani látogatóinknak: a videón egy "beszélő" embrió ultrahang felvétele látható. Az anyaméh védelmét élvező magzat jól láthatóan mozgatja a száját az AranyKéz magánrendelőben készült ultrahang felvételen.

Bár az embrió csak 12. hetes, teljes testhossza 5 cm, az anatómia és az idegrendszer ekkora már olyan fejlettségű, hogy embriónk a felnőttek gazdag arc és száj mozgását produkálja.

Hogy pontosan miért is mozgatja a száját, az talány. Lehet, hogy tényleg beszél, esetleg beleiszik a magzatvízbe, vagy gyakorol a szájizmaival, hogy mire szopnia kell, erősödjön - ezek bármelyike előfordulhat...

Ellen probiotikus tampon (2011.01.27)

Magyarországra is megérkezett a svéd Karolinska Intézetben kifejlesztett világszabadalom!

Az ellen® tampon elősegíti a hüvelyflóra felborult egyensúlyának helyreállítását és az egészséges hüvelyflóra fenntartását, valamint biztonságos, diszkrét és kényelmes védelmet biztosít a menstruáció idején.

Az ellen® tampon a szervezetben előforduló több lactobacillus törzset tartalmaz, amelyek az egészséges hüvelyflórában fordulnak elő (L. casei, L. gasseri, L. fermentum). A probiotikus tampon minden menstruációs vérzés alatt hozzájárul a fenyegető bakteriális és intim fertőzések megelőzéséhez illetve segít helyreállítani a hüvelyflóra felborult egyensúlyát. A tampon javítja az antibiotikum-kezelés következtében kialakult bakteriális fertőzés gyógyulási arányát.

Bővebb információ Dr. Aranyosi János elérhetőségein vagy az ellen® tampon honlapján.

 

NST otthon (2010. 07.24)

Annamária volt első páciensünk, aki kipróbálta vadonatúj NST távdiagnosztikai készülékünket. 

"A készülék használata roppant egyszerű, semmilyen képzettséget nem igényel a kezelése. Számomra megnyugtató volt, hogy bármikor meg tudtam hallgatni a babám szívhangját, és az is, hogy az elkészített mérésről rövid időn belül tájékoztatást kaptam, amennyiben nem volt teljesen megnyugtató az eredmény lehetőség volt konzultálni az orvosommal a további teendőkről. Ez a készülék lehetőséget nyújtott otthoni körülmények között, kényelmesen, és a számomra megfelelő időpontban elvégezni a méréseket akár minden nap is, ellentétben az első várandósságom alatt a kórházban végzett vizsgálatokkal, amikor is órákig ültem egy zsúfolt, levegőtlen váróban rengeteg kismama között, hiába mentem időpontra, és általában a kiértékelést is felületesnek érzetem, ha nem a választott orvosom végezte azt."

Olvasson többet az immár Aranykéz Nőgyógyászati Magánrendelőben is elérhető NST távdiagnosztikai készülékről: NST Debrecen.

 

Facebook (2010. 07.12)

Elindítottuk Facebook oldalunkat! Arra bátorítjuk, kattintson a Tetszik gombra és értesüljön legfrissebb híreinkről itt: Debreceni Nőgyógyászat

 Facebook - Debreceni Aranykéz Nőgyógyászati Magánrendelő

Otthoni magzati szívhang ellenőrzés (2010. 05.25)

A Kardiola cég jóvoltából mától egy hónapig az Aranykéz debreceni nőgyógyászati magánrendelő páciensei is kipróbálhatják otthonukban a Fetaphon otthoni magzati szívhang ellenőrző készüléket - kényelmesen, biztonságosan, sorbanállás nélkül. A terhesség utolsó hónapjaiban lévő klienseinknek ajánljuk, ha

- aggódnak a "pici" egészségéért!
- nagyobb biztonságban szeretnék tudni a babát még a pocakon belül!
- az egész család szeretné hallgatni a baba megnyugtató szívdobbanásait!
- már betöltötte a 32. terhességi hetet.
- bármikor, kényelmesen, otthon szeretné elvégezni a szükséges CTG (kardiotogográfia) vagy NST vizsgálatot!
- szorosabb orvosi felügyeletet szeretne.
- könnyen kezelhető, hordozható (szakmai ismereteket nem igénylő) CTG készülékkel szeretne bárhol CTG mérést végezni, úgy hogy szülészorvosa távolról is ki tudja értékelni!

Gyakori kérdéseink között igyekeztünk a legtöbb kérdést megválaszolni a  


 
Nőgyógyászat

Bemutatkozás

Dr. Aranyosi János
Rendelő
Babaalbum
Partnerek
AranyKéz MagánrendelőŸ
Vélemények
Szolgáltatások

Szülészet
Nőgyógyászat
Konzultáció
Csontsűrűség vizsgálat
Árak
Gyakori kérdések

Hogyan készüljek?
ACRI, ACR index
Condyloma
Endometriózis
Fogamzásgátlás
Down-kór szűrés
HPV védőoltás
Hüvelyi gyulladás
LEEP
Magán egészségpénztárak
Magzati szívhang ellenőrzés
AranyKép 4D Ultrahang
Méhnyakrák-szűrés
Magzati szívhang-OTTHON!
Magzati vérkeringés
Menstruációs problémák
Sürgős eset + RECEPT
Új terhesgondozási rendszer
Mióma
CTG, NST
Hormontartalmú spirál
Őssejt
PCOS
Petevezető átjárhatóság
Ultrahang
Terhesgondozás
Vércsoport
Gynecology

Services
About us
Contact
Ginecologie

Servicii
Pregăti
Contact
Allergológia

Bemutatkozás
Szolgáltatások
Gyakori kérdések
Elérhetőség
Allergology
Alergologie
 

 

Elérhetőség
 

  Rendelési idő

Kedd:           17-18
Szerda:        18-19
Csütörtök:    18-19
Péntek:        18-20
Szombat:     10-12
Cím

Nőgyógyászati magánrendelő
Debrecen, H-4024
Varga u. 1., I. emelet 1.
Telefon

20/366-1856 - Dr. Aranyosi János
20/3737-810 - Dr. Keszthelyi Réka
hétköznapokon 16 óra után
E-mail

aranykezrendelo kukac yahoo.com
 

Marketing tanácsadó: Tamás Katalin